2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Köztársasági elnöki részvétellel zajlott a “Főzz és Segíts” Békéscsabán

Csütörtök délelőtt Békéscsabán folytatódott Novák Katalin Békés vármegyei látogatása.

A köztársasági elnököt és fiát Szarvas Péter polgármester, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Takács Árpád főispán fogadta a CsabaParkban. A “Főzz és segíts!” – farsangi forgatag rendezvényen Novák Katalin a megjelentekkel fotózkodott és még szelfit is készített. A köztársasági elnök az eseményen találkozott a vármegyei nemzetiségek konyhájával, valamint megtekintette a közfoglalkoztatási termékeket.

Az eseményen többek között megjelentek a vésztői termékek is. Tehéntejből készült, házi jellegű sajtok mellett savanyított különlegességekkel érkeztek.

A mezőberényi német nemzetiség is bemutatkozott a csütörtöki eseményen. Itt többek között a csörögét lehetett megkóstolni, valamint egy sváb konyha dekorációját is bemutatták.

A “Főzz és segíts!” a “Fuss és segíts!” elnevezésű rendezvényre épül. Minden év októberében rendezi meg a jótékonysági futást a Békés Vármegyei Kormányhivatal.

Novák Katalin egy főzésen is részt vett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei Igazgatóságának standjánál. A köztársasági elnök itt az olajba tette a tésztát, majd a kész fánkokat megkente lekvárral és egy dobozba helyezte. A nap során elkészített közel 1000 darab fánkot átadták a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ képviselőinek. További 500 darabot a Békéscsabai Életfa Idősek Otthona, a Békéscsabai Kistérségi Intézményellátó Központ és az Evangélikus Szeretetotthon lakói részére juttattak el.

 

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …