2024. február 28., szerda
FONTOS

A Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének közleménye

A Csemeteház Bölcsőde egyik gyermekgondozójáról 2024. február 7. napján olyan videófelvétel került nyilvánosságra a közösségi médiában, amely kivétel nélkül minden normális embert felháborított.

A felvételen gyermek nem szerepel. A felvétel nem a bölcsődében készült. Az illető munkavállaló a felvétel megjelenésekor nem az intézményben tartózkodott. Amint a munkáltató tudomására jutott a felvétel, azonnal vizsgálatot indított az ügyben, egyidejűleg a munkáltató felhívta a dolgozót  arra, hogy a vizsgálat lezártáig ne álljon munkába.

Már másnap, február 8. napján délelőtt a vizsgálat lefolytatásra került, amelynek eredményeképpen a videón látható munkavállaló munkaviszonya azonnali hatállyal megszüntetésre került. Az illető már nem dolgozik az intézménynél és többet nem is dolgozhat a kistérségi társulás, illetve az önkormányzat által fenntartott bölcsődékben, vagy köznevelési intézményekben.

Eddig arra nem merült fel adat, hogy az elbocsájtott dolgozó a munkahelyén rendellenes tevékenységet folytatott volna. A gyermekek biztonsága érdekében azonban a munkáltató vizsgálatot folytat annak kiderítése céljából, hogy korábban a kollégák között merült-e fel gyanú arra vonatkozóan, hogy az elbocsájtott munkavállaló a munkahelyén visszaélést követhetett el a reá bízott gyermekek sérelmére. Ilyen gyanú felmerülése esetén a munkáltató haladéktalanul feljelentést tesz a rendőrségen.

Nézze meg ezt is:

Párkapcsolati tréning Hegyi Barbarával és Seress Zoltánnal

  Napokkal ezelőtt nem lehetett már jegyet venni a Gyulai Várszínház péntek esti előadására. A …