2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Még nem is játszottunk: líraibb hangot ütött meg Hartay Csaba

Legújabb, tavaly áprilisban megjelent kötetét, a Még nem is játszottunk címűt hozta el pénteken, a gyulai könyvtárba a szarvasi Hartay Csaba.

A szerző azt mondta, a könyv címe amolyan tipikus mondás volt a nyolcvanas években, amikor vendégségbe mentek, ezzel próbálták további maradásra bírni a szülőket. A könyv is a nyolcvanas, kilencvenes évekbe, vagyis Hartay Csaba gyermek és ifjúkorába visz, a humor mellett egyfajta nosztalgia is tetten érhető benne.

Hartay Csaba elmondta, azért tartja izgalmasnak ezt a korszakot, mert egyrészt mindenki számára meghatározó ez az életkor, másrészt pedig a mai, jóval személytelenebb világgal szemben sok szempontból emberibb volt.

Az esten a szerzőről többek között az is kiderült, hogy a lírai műfajokban könnyebben alkot, mint prózában, bár a legnagyobb nehézséget az idő beosztása szokta jelenteni, így az is megesett, hogy még munkába indulás indulás előtt, reggel négy és öt óra között alkotott.

Jövőbeli terveivel kapcsolatban elárulta, amikor megír egy könyvet, úgy érzi, soha többet nem fog ilyet csinálni, mégis folyamatosan ír.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …