2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Főigazgatóként vezeti a Pánczél Imre intézményt Poptyilikán Anikó

Idén januártól Poptyilikán Anikó a főigazgatója a 2023 szeptember elseje óta önállóként működő, a Szent István utcán található Pánczél Imre intézménynek.

A főigazgató kiemelte, nagy és nemes feladat hárult rá, de tanulmányai óta gyógypedagógus hivatásának él.

A Pánczél Imre Intézménybe 3-25 éves korig, óvodától középiskoláig járhatnak a fiatalok. Van óvodájuk, általános iskolájuk, készségfejlesztő iskolájuk és fejlesztő nevelési oktatási intézményegységük is. A különböző korosztályok miatt a hétköznapokban szerteágazó munkafolyamat zajlik az intézményben. A 201 gyermek között van enyhe vagy középsúlyos értelmi fogyatékossággal, autizmussal és súlyos, halmozott fogyatékossággal élő, emellett jelenleg van vak és hallásfogyatékos tanuló is.

Tavaly szeptember óta elindultak a fejlesztések az intézményben. Többek között megújult a gáz, illetve az áramhálózat. A főigazgató hangsúlyozta, több fejlesztés valósul meg a közeljövőben is.

Az év eleje az idei programok összeállításával zajlott. A héten megrendezendő Magyar Parasport Napját követően pár hónappal a városi szintre nőtt autizmus napját rendezik meg. A főigazgató kiemelte, több, a pedagógusokat megszólító eseménnyel is készülnek 2024-ben. Márciusban lesz egy óvodai nyílt nap, ahol a többségi intézményekből várják az óvónőket és dajkákat. Ezt az eseményt megrendezik az általános iskolás pedagógusok körében is. A nyílt órák során megismerhetik a Pánczél Imre Intézményben folyó munkát és módszereket.

 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …