2024. július 23., kedd
FONTOS

Megújul a Gyulai Várfürdő műszaki udvara

80 százalékos készültségnél tart a Gyulai Várfürdő főépületének átalakítása.

Most kezdődik a kivitelezés utolsó szakasza. Ezután készül el az új étterem és az öltözők, valamint a 180 négyzetméteres főépületi bővítmény. Várhatóan még a nyári szezon előtt, de jó esetben még a tavaszi időszakban átadják ezt a részt a vendégek számára.

Kun Miklós kiemelte, a Lovarda belsőépítészeti tervei elkészültek, ezeket most az Országos Építészeti Tervtanács véleményezi. Amint ez a folyamat lezárul, akkor kezdődik a közbeszerzés. A tervezői költségbecslés alapján ez 7-800 millió forintos beruházás lesz. Olyan belsőépítészeti átalakításokat terveznek, mellyel az épület méltó párja lesz az Almásy-kastélynak.

Az ügyvezető kiemelte, egy hosszú évek óta tartó adósságukat pótolták azzal, hogy nekiláttak a fürdő műszaki udvarának teljes rendbetételéhez. Ennek első üteme a kerítés cseréje.

Kun Miklós kiemelte, a kupolás wellness jövőbeni sorsa még kérdéses. A háttértanulmányok már elkészültek, ez alapján kijelenthető, hogy ezt az épületet majdnem annyiba kerül megmenteni, mint egy újat építeni. A favázas épület tervei elkészültek. Az Aquapalota stílusában kidolgozott kiúszó-beúszó rendszerű termálvizes medencét szeretnének megvalósítani. Ehhez azonban még nem állnak rendelkezésre források.

Kun Miklós kiemelte, bíznak abban, hogy a közel 4-5 milliárd forintos beruházáshoz kormányzati támogatást kapnak, mert saját erőből egy ekkora volumenű beruházást egy fürdő sem vállalhat be.

 

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …