2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Apor Vilmosra emlékeztek az óvodások

Csütörtökön ünnepi műsorral emlékeztek meg a Boldog Apor Vilmos Katolikus Óvodában névadójuk születésnapjáról. Az egykori győri püspök életútja a legfiatalabb korosztály számára is példaként szolgál.

Apor Vilmos gyulai plébános, vértanú győri püspök 1892. február 29-én született Segesváron. A jeles alkalmat minden évben megünneplik az Apor óvodában. Osgyáni Katalin óvodapedagógus hangsúlyozta, az intézményben kiemelt feladatnak tekintik, hogy a gyermekek elé példaként állítsák Apor Vilmos Istennek tetsző munkásságát. Az óvodapedagógus elmondta, a gyerekeket egymást elfogadó, segítő és feltétel nélkül szerető magatartásra nevelik, amely átszövi a mindennapjaikat.

Az adakozás, a segítő szándék az év valamennyi napján jelen van az Apor óvoda életében, emelte ki Osgyáni Katalin. A nagycsoportos korosztály már kellően érett ahhoz, hogy a mindennapi beszélgetéseken túl, játékos formában is megismerjék az apori örökséget.

Az ünnepi megemlékezés részeként a nagycsoportosok Apor Vilmost ábrázoló munkái is láthatóak az óvodában. Műsoruk zárásaként, a gyerekek saját készítésű virágokat helyeztek el névadójuk szobránál.

Nézze meg ezt is:

Elismerték Bánhegyi Róbert Jánost

  A napokban vette át Bánhegyi Róbert János főorovos a Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepi díjkiosztón Szent-Györgyi …