2024. április 29., hétfő
FONTOS

Minden korosztályt megmozgató programokat kínál a művelődési központ

Március 4-től ismét visszaköltöznek a közösségek, művészeti, mozgás, és életmód csoportok a közművelődési intézménybe.

Ezzel együtt megszaporodik a színházi és egyéb produkciók száma is a művelődési központban, amely márciustól már szombat délelőttönként is nyitva lesz. Repisky Dániel ügyvezető kiemelte, a tavaszi programkínálatot úgy állították össze, hogy minden korosztályt megmozgasson. Március 15-én a Calliope Színjátszó Kör mellett az Erkel Ferenc Vegyes Kar is közreműködik az ünnepi programban. Március 19-én rendezi meg első alkalommal a Dél-Alföldi Ifjúsági Konferenciát a Mi egy Másért egyesület. A rendezvény célja, hogy a régióban működő települési ifjúsági érdekképviselettel foglalkozó fiatalokat és ifjúsági szakembereket közelebb hozzák egymáshoz. Tavasszal négy alkalommal is szórakoztatja az óvodásokat és az általános iskolásokat a Bizseri bábcsoport.

Repisky Dániel kiemelte, céljuk, hogy a művelődési központban minden korosztály megtalálja a magának megfelelő, érdekes programot. Így több színházi előadással is várják az érdeklődőket.

Két Dumaszínházas előadás is várja az érdeklődőket. Ráskó Eszter, valamint Janklovics Péter önálló estje lesz látható a színházteremben. 50. jubileumához ért a városi borverseny, melyre több kategóriában várják a nevezéseket. A tavasz folyamán lesz még többek között Retro Művház Disco, 6 órás vetélkedő általános iskolás diákok számára, valamint a gyulai és a békéscsabai vegyes kar “Varázslatos filmdalok” című új koncertje. Emellett az idősebb korosztály számára rendeznek egy Sissi előadást, valamint az időskori mozgás fontosságáról taratnak előadást a Bánk bán teremben.

 

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …