2024. április 29., hétfő
FONTOS

Népszerű a rezidensek körében a gyulai gyermekosztály

Vizsgálaton vesznek részt a Békés Vármegyei Központi Kórház gyermekosztályának rezidensei ezeken a napokban készült felvételeken. Az osztályon jelenleg hat fiatal dolgozik.

Gyulavári Tamara tavaly Szegeden végzett, gyulaiként pedig nem volt kérdés számára, hogy visszatérjen szülővárosába.

A békésszentandrási Olasz Imre másfél éve dolgozik Gyulán. Azt mondta, jó csapatba került, jól érzi itt magát, és nem utolsósorban az itteni körülmények azt is lehetővé teszik, hogy megfelelően képezze magát.

Zsigmond Anna Regina Budapesten végzett, ott tetszett meg neki a gyermekgyógyászat. Tanulmányai végeztével nagyobb gyermekosztályt keresett, és Gyulán találta meg számításait.

Tudatos stratégia húzódik amögött, hogy több fiatal jön Gyulára – hangsúlyozta az osztályvezető főorvos. Abdulrahman Abdulrab Mohamed elmondta, felvették a kapcsolatot az egyetemekkel annak érdekében, hogy népszerűsítsék a gyulai és a békéscsabai gyermekosztályt. Elhívták őket Gyulára, hogy nézzenek körül, és ha megtetszik nekik, amit itt láttak, akkor dolgozni is várják őket. Úgy vélekedett, egyértelmű hátrány Gyula távolsága a központtól, ugyanakkor sok fiatal pozitív választását segítette a város egyedülálló milliője, és hogy ők folyamatos képzést, odafigyelést és a szakma magas szintű átadását kínálják.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …