2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Tovább erősíti az online marketinget Romániában a Gyulai Turisztikai Kft

A napokban zajlik a májusi rendezvények marketingtervezése a Gyulai Turisztikai Kft-nél.

Az első nagyobb esemény a Gyulai Virágok Fesztiválja lesz, melyre egy sajtó study tourt szerveznek. Ide a hazaiak mellett Romániából is várnak újságírókat. A következő nagyobb rendezvény a XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra lesz, melyre legalább négyezer tűzoltót, illetve érdeklődőt várnak a szervezők. Ennek a beharangozására is rendeznek egy nemzetközi sajtó tanulmányutat. Pünkösdkor a fürdőváros lesz néhány napig a pálinka fővárosa, ide is study tourokat szerveznek. Május utolsó hétvégéjén rendezik meg a Háromváros Kerékpáros Fesztivált, melyet elsősorban belföldön fog népszerűsíteni a turisztikai kft.

Komoróczki Aliz ügyvezető kiemelte, az idei fő célkitűzésük, hogy Gyula a romániai piacra lépjen, és újra megszólítsák ezt a vendégkört. Ennek érdekében már tavaly decemberben megszervezték és elindították a nemzetközi közösségi média oldalukat, melyen elsősorban brandépítő kampányok futnak. A város legnagyobb vonzerővel bíró attrakcióit és az általuk nyújtott programokat népszerűsítik. Többek között a várfürdőt, a várat, valamint az Almásy-kastély Látogatóközpont programjait. Emellett megjelenik a Százéves Cukrászda és a város gasztronómiai kínálata is. A Romániából érkező vendégeket elsősorban ezek az attrakciók és programlehetőségek vonzzák Gyulára.

Komoróczki Aliz kiemelte, még 2018-ban kezdték el Gyula nemzetközi piacra vitelét, már akkor is Románia volt a fő célpiac, ahová célzott marketing kampányokat indítottak. Ezt megszakította a koronavírus-járvány, de a munkát idén újra folytatják. Az ügyvezető kiemelte, Gyulára elsősorban belföldről érkeznek vendégek. A külföldiek aránya 15-20 százalékra tehető, ebből a legtöbben Romániából érkeznek a fürdővárosba. Két vendégkört különböztethetünk meg. Az egyik a távolabbról érkező és a városban éjszakázó látogatók, a másik pedig a határmenti részről érkező turisták. Ők nem szállnak meg itt, hanem általában fürdőzni jönnek. Ők a vendégéjszaka számban nem mutathatók ki.

Komoróczki Aliz kiemelte, jelenleg is zajlik a garantált programok összeállítása, ezeket a tervek szerint áprilisban fogják elindítani. Négy új programlehetőséget terveznek 2024-re.

Az ügyvezető kiemelte, emellett terveznek még egy sörfőzde látogatást is Gyulaváriban. Negyedik új programként a Máriás-házat szeretnék bekapcsolni a garantált programok közé. Komoróczki Aliz kiemelte, a régi, hagyományos programok is megtalálhatók lesznek az idei palettán. Többek között az evezés az Élővíz-csatorna belvárosi szakaszán, valamint az előző évek népszerű programja, a séta a könyvtárban és a japán-kertben.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …