2024. április 29., hétfő
FONTOS

“A víz a békéért” a mottója a víz világnapjának

Több, mint 3 évtizede, 1993 óta március 22-én ünnepeljük a víz világnapját.

Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet e természeti kincs jelentőségére. Emellett rávilágít arra, hogyan kell helyesen gazdálkodni a rendelkezésre álló vízkészlettel. Lúczi Gergely műszaki igazgatóhelyettes kiemelte, az idei eseménysorozat mottója a víz a békéért.

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság a víz világnapja alkalmából immáron 14. alkalommal készült különleges programokkal az érdeklődők számára. Többek között bemutatkoztak az érdekesebb, látványosabb gépek, járművek is, melyekbe a gyerekek is beleülhettek.

Az Élővíz-csatornán egy vízhozam mérő eszközt lehetett látni munka közben. Az érdeklődők a standoknál többfajta műszerrel ismerkedhettek meg.

Az idei eseményhez második alkalommal csatlakozott a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége is. A standoknál többek között a különböző halfajokkal lehetett megismerkedni.

Újrahasznosítás a paraszti kultúrában címmel a szolnoki Damjanich János Múzeum vándorkiállítása várja az érdeklődőket a Tájvízházban. A tárlat április 26-ig látható a fürdővárosban.

A kiállítás és a játékos feladatok mellett színpadi műsorok is szórakoztatták a megjelenteket.

Nézze meg ezt is:

Máltai tanulmányúton járt a GFE delegációja

  A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik …