2024. július 14., vasárnap
FONTOS

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat.

A gyulai tagkórház centrumvezető helyettese a Délkelet- és Közép-Magyarország régió közönségdíjasa lett.

Szent-Györgyi Albert, az orvosi és fiziológiai Nobel-díjas kutató tiszteletére létrehozott elismerésben olyan orvosok részesülnek, akiket a szakmai zsűri és páciensek is érdemesnek tartanak arra. Bánhegyi Róbert János februárban tudta meg, hogy betegei felterjesztése alapján az idén ő is a jelöltek között van, fogalmazott a főorvos. A gyulai kórház belgyógyász, hematológus és klinikai onkológus szakemberére Csongrád-Csanád-, Békés-, Bács-Kiskun- és Pest vármegye jelöltjeként lehetett szavazni. A főorvos kiemelte, egész kampány alakult ki a szavazás egy hónapja alatt.

A hihetetlen összefogásnak és a több ezer szavazónak köszönhetően megszületett a végeredmény, mondta Bánhegyi Róbert. A főorvos kiemelte, az elismeréssel járó összeget tudományos célra kívánja fordítani.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjakat április közepén adják át, ahol Bánhegyi Róbert János a Délkelet- és Közép-Magyarországi régió közönségdíját veheti át.

Nézze meg ezt is:

Új szolgáltatással bővült a Tourinform iroda idei kínálata

  A hét szinte minden napján tartogat  programokat a Tourinform iroda kínálata. A sokszínű paletta …