2024. július 23., kedd
FONTOS

Bátonyi Gábor emléke előtt tiszteleg az idei Békéscsabai Nemzetközi Kutyakiállítás

A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület a tavaly, sajnálatosan fiatalon, 46 éves korában elhunyt néhai elnöke, Bátonyi Gábor emléke előtt tiszteleg a 2024. április 5-7. között megrendezendő Békéscsabai Nemzetközi Kutyakiállítással – tájékoztatott Fehér Bettina, az egyesület elnöke.

Bátonyi Gábor több mint két évtizedig mozgatórugója, meghatározó alakja volt a Békés vármegyei kutyás társadalomnak, illetve a Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesületnek. 2016-tól halálig pedig elnökként vezette, felvirágoztatta a soraiban mintegy 50 tagot számláló szervezetet. Elhivatott, lelkiismeretes, önzetlen, áldozatos munkájának köszönhetően 2016-tól Békéscsaba rendre európai színvonalú nemzetközi kutyakiállítások (CACIB) házigazdája lehetett. Távozásával fájdalmas űrt hagyott nemcsak szerettei, de a kutyás társadalom tagjai szívében is.
Bátonyi Gábor hitte és vallotta Roger Andrew Caras amerikai természettudós és állatvédő aktivista örökbecsű szavait, miszerint: „A kutyák nem a teljes életünk, de ők teszik teljessé az életünket.”

A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület éppen ezért az idei, Békéscsabai Nemzetközi Kutyakiállítással Bátonyi Gábor emléke előtt tiszteleg – tudatta Fehér Bettina.

A Békéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület elnöke elmondta: a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségével (MEOESZ) közösen április 5-7. között a CsabaParkban megrendezendő rangos seregszemlére 13 országból, 100 körüli fajta 1500 törzskönyves, négylábú képviselőjét várják a szervezők. Többek között Csehországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Oroszországból, Szlovákiából, Romániából, Olaszországból, Lengyelországból, Ausztriából, Szerbiából, Ukrajnából, Németországból, Litvániából érkeznek kutyák és gazdáik a békési vármegyeszékhelyre. A bírói gárda is nemzetközi, hiszen a hazai küllembírók mellett szerbiai, szlovéniai, romániai, osztrák, de még San Marinó-i szakember is mustrálja majd a négylábú kedvenceket Békéscsabán. Vasárnap a Körös Mentőcsoport. illetve az orosházi Földön-Égen Mentőcsoport is bemutatkozva kiállítás mindhárom napon 10 órától nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

A korábbi esztendők hagyományait követve, vasárnap egy jótékonysági, jószolgálati elemmel színesítik a programot a szervezők. A „Hobbikutya szépségverseny a gyermekekért” elnevezésű rendezvény nevezési díjaiból befolyó összeggel idén a Békés Vármegyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórháza Gyermekosztályát támogatják. Erre a programra törzskönyv nélküli fajtatiszta, valamint keverék kutyákkal egyaránt lehet nevezni.

Nézze meg ezt is:

Szabadfestés a Szent Miklós parkban

  A gyulai nyár egyik hagyományos programja a szabadfestés a Szent Miklós parkban, melyet a …