2024. április 29., hétfő
FONTOS

A hobbikutyák is versenyeztek a nemzetközi kutyakiállításon

Vasárnap délelőtt a hobbikutyák szépségversenyével folytatódott a békéscsabai nemzetközi kutyakiállítás. A háromnapos rendezvény záróprogramjára mintegy nyolcvan nevezés érkezett.

A békéscsabai nemzetközi kutyakiállítás a versenyről, a felelős kutyatartásról, az állatvédelem fontosságáról szólt és arról, hogyan kell állatot nevelni, gondozni, szeretni és felelősséget vállalni értük, fogalmazott a vasárnap délelőtti hobbikutya szépségversenyt megelőzően Takács Árpád főispán. A főszervező Békéscsabai Ifjúsági- és Sportkutyás Egyesület elnökségi tagja kiemelte, a kutyák többszörösen meghálálják a törődést és a gondoskodást.

Szederkényi Szonja Esztergomból érkezett a rendezvényre elsősorban azért, hogy különleges kedvence szokja a kiállítási légkört.

Visszatérő vendége a békéscsabai kiállításnak Szabó László Komádiból, ő fiatal kutyáját mutatta be

Ötvenkét éve vannak kutyái a Szolnokról érkezett Bene Mihálynak és feleségének.

A hobbikutya tartás kiemelten fontos, hiszen nem mindenkinek van igénye arra, hogy fajtatiszta, törzskönyvezett kutyákat tartson, fogalmazott Korózs-Papp Judit főbíró. Ez a népszerű versenykategória leginkább a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet.

A háromnapos békéscsabai nemzetközi kutyakiállítás európai színvonalú rendezvényként, 1600 törzskönyvezett és 80 hobbikutya részvételével zajlott, az állatvédelem és a felelős állattartás fontosságát  hirdetve.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …