2024. április 30., kedd
FONTOS

A lakosságtól várta a javaslatokat a rendőrség az április 19-ei speedmarathonra

Idén is megrendezi a rendőrség a Speedmarathon akciót, ahova a lakosságtól várták a javaslatokat, hogy a vármegye mely pontjain traffipaxozzanak.

A rendőrség 24 órás sebességellenőrzést tart április 19-én. Szombati Andrea, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kiemelte, az előző évek tapasztalatai azt mutatják, hogy sokszor óvodák, iskolák közelében úgy érzik, hogy gyorsabb a forgalom, valamit tenni kell annak érdekében, hogy ne történjen baleset.

Szombati Andrea kiemelte, nem az a céljuk, hogy megbüntessék az autósokat, hanem az, hogy biztonságosabbá tegyék a közlekedést. Abban az esetben jár szankcióval a kihágás, hogyha a figyelmeztetés, a kérés ellenére nem tartják be a sebességhatárokat. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az akció napján az ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg a sebességét.

Szombati Andrea kiemelte, nagyon sok baleset megelőzhető lenne akkor, hogyha mindig az út-, látási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekednének, valamint az adott útszakaszon megengedett sebességet betartanák az autósok, motorosok. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkentése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele.

 

Nézze meg ezt is:

Egy kattintás, 36 millió forint veszteség

Értékes ügyfél megszólítással kezdődő ímélt kapott egy könyvelő Békés vármegyében. Azt kérték tőle, hogy erősítse …