2024. április 30., kedd
FONTOS

Az idén is megrendezik a Háromváros Kerékpáros Fesztivált

 

Május utolsó hétvégéjén ismét megrendezi a Háromváros Kerékpáros Fesztivált Gyula, Békéscsaba és Békés, jelentette be csütörtökön, a Gyulavári Kastélyban tartott sajtótájékoztatón Görgényi Ernő gyulai, Szarvas Péter békéscsabai és Kálmán Tibor békési polgármester.

A rendezvény házigazdája az idén Gyula lesz.

Az idén harmadik alkalommal szervezi meg május 24. és 26. között a Háromváros Kerékpáros Fesztivált Gyula, Békéscsaba és Békés – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón a Gyulavári Kastélyban.

A programszervező Békéscsabai Turisztikai Egyesület elnöke, Opauszki Zoltán kiemelte, mindhárom városban kiváló a kerékpáros infrastruktúra, elnyerték a kerékpárosbarát település címet, és rengetegen használják a biciklit kirándulási és napi közlekedési céllal is.

Mindhárom település között hagyományosan jó az együttműködés, ennek egyik kiváló példája a fesztivál, fogalmazott Görgényi Ernő. Gyula polgármestere hangsúlyozta, nem véletlen, hogy a gyulavári kastélyt választották a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztató helyszínéül.

Van a három város között néhány eltérő vonás, de mégis a közös pontokat érdemes minden ilyen közösségi rendezvényen hangsúlyozni, fogalmazott Szarvas Péter. Békéscsaba polgármestere kiemelte, a kerékpározás gyökerei és hagyományai mindhárom városban megvannak, jelentős fejlődésen keresztül menve az elmúlt időszakban.

Az elmúlt évek együttműködése olyan példamutató, amely túlmutat a három város és a vármegye határain is, fogalmazott Kálmán Tibor. Békés polgármestere kiemelte, Békés-Dánfokon egy tartalmas ebéddel várják majd a túrázókat, onnan indulnak tovább Gyulára, mindemellett számos programmal készülnek a hétvégére.

Az 58 kilométeres körtúra rajtja május 25-én, szombaton reggel veszi kezdetét a Gyulavári Kastélynál, de ennél rövidebb távra is várják a csatlakozókat. További fontos információ, hogy tíz év alatti gyermekek ingyen, a felnőttek pedig jelképes 1600 forintért nevezhetnek a programra.

 

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …