2024. április 29., hétfő
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 12.

Témák:

– A város tíz pontján, összesen 255 millió forintból újulnak meg utak, útszakaszok és parkolók – jelentette be péntek délelőtt Görgényi Ernő polgármester és Kónya István alpolgármester. A munkálatok hétfőn, a Cselebi utca teljes korszerűsítésével kezdődnek.

– Május utolsó hétvégéjén ismét megrendezi a Háromváros Kerékpáros Fesztivált Gyula, Békéscsaba és Békés, jelentette be csütörtökön, a Gyulavári Kastélyban tartott sajtótájékoztatón Görgényi Ernő gyulai, Szarvas Péter békéscsabai és Kálmán Tibor békési polgármester. A rendezvény házigazdája az idén a fürdőváros lesz.

– Két nap alatt több, mint 1300 mintát értékel a 20 főből álló zsűri. A Nemzetközi Pálinka-és Párlatversenyre a hazai és külföldi bérfőzetők és magánfőzők, valamint a kereskedelmi főzdék párlatait, pálinkáit várták.

– A Békés Vármegyei Levéltár munkatársa, Csík Ádám évekkel ezelőtt kezdte el kutatni a munkásőrség hazai történetét felölelő korszakot 1957-től kezdődően a rendszerváltásig. A napokban a segédlevéltáros kutatóval a sokak számára még élő történelmi időszakról beszélgettünk.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 23.

Témák: – Minden részében a boldog békeidőket, vagyis a kései dualizmus korszakának polgári világát idézi …