2024. május 31., péntek
FONTOS

Anne Frank történetét mutatták be a várszínházban

Péntek este az Anne Frank című monodrámát láthatta a várszínház kamaratermi közönsége. A világ valamennyi országában ismert történetet a Múzsák Társulat előadásában láthatták a gyulaiak.

Anne Frank története egy mai napig aktuális témát dolgoz fel, leginkább a diszkrimináció fogalomkörét körbejárva, emelte ki a péntek esti, várszínház kamaratermi előadását megelőzően Tövispataki Beáta színművész. A Múzsák Társulat elsősorban gyermek- és ifjúsági darabokat alkalmaz színpadra, ezek egyike a nagyon komoly mondanivalót hordozó Anne Frank.  Tövispataki Beáta kiemelte, a zsidó származású kislány karakterével azonosulni nem volt könnyű feladat.

Mindenki másképp dolgozza fel a holokausztot, mondta a színművész. Nagyon sokat számít ebben, hogy van-e érintettsége valakinek a témában, vagy csak jobban szeretné megismerni a történelemnek ezt a sötét korszakát.

Az áprilisi programok 18-án folytatódnak a kamarateremben, akkor a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatja a közönség, Ártatlanok, levelek a Kner család életéből címmel.

Nézze meg ezt is:

Hosszú vagy rövid a nyári szünet?

  Hamarosan beköszönt a nyár, ezzel együtt a vakáció is. A 3 Témában arról kérdeztük …