2024. május 25., szombat
FONTOS

A nyugdíjas közösségek ereje


A napjainkban is aktív KÖVIZIG Szivárvány Nyugdíjas Klub Gyula egyik legrégebben alakult nyugdíjas szervezete.

Egykor alapítótagként, az utóbbi tizennégy évben pedig vezetőként vállalt szerepet a klub életében Tokaji Istvánné. A 3Témában a leköszönő elnökkel a közösségek szerepéről, az aktivitás ébrentartásáról és egy korszak lezárásáról beszélgettünk.

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság nyugdíjas klubja 1979-ben alakult elsősorban azzal a céllal, hogy az aktív éveik végéhez érkező munkatársaikat közösséggé formálja. Tokaji Istvánné alapítóként, aktív tagként, majd elnökként kapcsolódott az elmúlt közel ötven évben a Szivárvány Nyugdíjas Klubhoz. A 3Témában hangsúlyozta, nemrégiben hozott egy döntést, és átadja a stafétát fiatalabb társainak. Tokaji Istvánné kiemelte, nem korfüggő egy adott közösséghez tartozni, empátiára és nyitottságra van csak szükség.

Egészen más volt a 80-as, 90-es években az aktivitása a nyugdíjba menőknek, ez mára teljesen átalakult, mondta Tokaji Istvánné. Hamarabb és jóval erősebben jelentkezett a közösséghez tartozás igénye akkor, mint ahogy ez a napjainkban történik. Tokaji Istvánné kiemelte, a megváltozott környezet és az idősebb korosztályt is érintő digitalizáció miatt egyre kevesebben és egyre későbbi életkorban érzik szükségét a klubtagságnak.

A KÖVIZIG Szivárvány Nyugdíjas Klub évtizedek óta kínál lehetőségeket munkatársainak az aktív időskor eltöltésére. Ezt tervezik a jövőben is, a Tokaji Istvánnétól stafétabotot átvevő Kurucz András vezetésével is.

Nézze meg ezt is:

Látványos kötetben írta meg Németváros történetét Erdmann Gyula

  A napokban megjelent, és küllemében sokak számára meglepetést okozott Erdmann Gyula történész, nyugalmazott levéltár …