2024. április 30., kedd
FONTOS

A digitalizációról szólt a GFE konferenciája

Kedden a Gál Ferenc Egyetem gazdasági karán rendeztek konferenciát a Technológia lehetőségei, az ember az új világban címmel. A hagyományteremtő programon többek között a digitalizáció térhódításáról, a mesterséges intelligenciáról és a genomikáról is szó esett.

Gyakorlati helyként és együttműködő partnerként van jelen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vármegyei igazgatósága a GFE gazdasági karán, fogalmazott Árpási Zoltán dékán a kedden rendezett, békéscsabai konferencián. Az együttműködés kiegészítéseként, hagyományteremtő szándékkal hívták életre a szakmai napot, bevonva a Magyar Pénzügyi Gazdasági Ellenőrök Egyesülete vármegyei szervezetét is. Árpási Zoltán kiemelte, az egyetem küldetésének megfelelően, nem csak a hallgatók tájékoztatása a legfőbb céljuk.

Dux László rektor köszöntőjében hangsúlyozta, a konferencia témaköre és az előadások segíthetik a digitalizáció jobb megértését. Dux László emlékeztetett, az emberi fajjal az emberi képességek is fejlődtek, ugyanakkor a technikai lehetőségek elképesztő sebességű fejlődéséhez az emberi képességek nem tudnak alkalmazkodni.

Az, ami velünk történik ma a világban, nyomot hagy a digitális térben, fogalmazott Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Ezt az óriás mennyiségű adatot fel lehet használni a társadalom érdekében egyrészt a szolgáltatásnyújtásban, másrészt a különböző élethelyzetek felismerésében és segítésében. Vágujhelyi Ferenc kiemelte, az egyetemi hallgatókat többek között a döntéshozatalban segítheti a digitális tér megfelelő használata.

A NAV vármegyei igazgatóságának hosszútávú törekvése, hogy a hivatal szakembereinek pótlását a békéscsabai campuson végzett fiatal, pályakezdőkkel szakemberekkel tudják megoldani, emelte ki Kovács Tamás vármegyei igazgató. Ezzel párhuzamosan Békéscsabán szellemi műhely létrehozásán is gondolkoznak különböző kutatási területeken.

A konferencián résztvevők betekintést kaptak többek között az oktatás és digitalizáció kapcsolatrendszerébe és a mesterséges intelligenciával támogatott, egyetemen folyó innovációkba is.

Nézze meg ezt is:

Békés vármegyei rendőrök kaptak országos elismerést

  Szent György, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából Magyarország belügyminisztere, dr. Pintér Sándor Humánigazgatási kategóriában …