2024. április 30., kedd
FONTOS

Sokan látogatták a gyulai múzeumokat az újranyitást követő első hétvégén

A gyulai vár, az Almásy-kastély és több más múzeum is megnyitotta kapuit a látogatók előtt. A veszélyhelyzet végét követően az elmúlt hétvégén újra a megszokott formában várták a vendégeket Gyulán, a számok pedig azt mutatják, hogy erre nem csak a múzeumok dolgozói vártak.

Az Almásy-kastély – a hosszú zárva tartásra való tekintettel – már hétfőn is nyitva volt, előrébb hozták ugyanis az eredetileg júliustól kezdődő nyitvatartás menetrendjét. Mag József és felesége Tassról érkezett a fürdővárosba, a várfürdő azonban még nem nyitotta meg wellness részlegét, ezért választották a délelőtti csobbanás helyett az Almásy-kastélyt.

Az elmúlt hétvégén a szabadulószoba is várta a vendégeket az Almásy-kastélyban, melyre szintén sokan kíváncsiak voltak. A magas látogatószámhoz természetesen a hétvégi változékony időjárás is hozzájárulhatott. Örülhettek azok is, akik a gyulai várat látogatták meg, hiszen a múzeum már teljes szolgáltatással várta a vendégeket, megnyitva újra a belső kiállítótermeket.

Egy nemrég elindult akciónak köszönhetően a hétvégén sokan az úgynevezett “négy az egyben” jegyet vásárolták meg, mellyel ingyenesen látogathattak el az Erkel Ferenc Emlékházba. A látogatók száma szombaton megközelítette az 50 főt, a vendégek 80%-a pedig az imént említett akció keretében érkeztek a múzeumba.

Nézze meg ezt is:

Új képzés indulhat a GFE gyulai karán

  Már a következő tanévben megkezdődhet a GFE gyulai karán az új szakirányú továbbképzés, az …