2024. április 30., kedd
FONTOS

A továbbtanulásban segíti a diákokat a Gyulai Ifjúsági Központ

Az online tér javarészt a kikapcsolódás helyét jelentette sok fiatal számára, 2020-ban azonban ez minden tanuló életében megváltozott.

A digitális oktatás ideje alatt iskolai kötelezettségeiknek is az internet segítségével tesznek eleget, teendőiket pedig most is órarend szerint táblázzák be. Ebben az évben számos szokatlan dolog vált a mindennapok részévé, nekik ahhoz is hozzá kellett szokni, hogy a leterhelt weboldalak, netes felületek miatt késő délutáni, már estébe nyúló időpontot választanak a tanárok az online dolgozatíráshoz. A Gyulai Ifjúsági Központ napjainkban igyekszik még szorosabb kapcsolatot kialakítani a fiatalokkal, a legtöbben pedig jól alkalmazkodtak a helyzethez. Ez azonban nem mindenkivel volt így, Szabó Enikő szakmai vezető elárulta, hogy több fiatal – aki nem érzi magát otthon az online térben – bizony eltűnt a közösség elől.

2020-ban ötödik alkalommal rendezték volna meg a továbbtanulási börzét, a vírushelyzet miatt ez azonban elmarad. A programon rendszerint nagy az érdeklődés, ilyenkor nem csak átfogó ismeretekre tehet szert a tanuló, de akár új dolgokkal is találkozhat, ami újabb irányokat is adhat döntése során. A nyolcadikos tanulóknak december 4-éig kell eldönteniük, merre folytatják tanulmányaikat.

Változás a korábbi évekhez képest, hogy a diákok ezentúl válaszhatják a technikumokban induló 5 éves képzéseket, ahol szakmát és érettségit szerezhetnek. Erre azonban eddig is lehetőség volt egyes iskolákban, az újdonság mellett vonzó lehet számukra, hogy ezekből az intézményekből azonnal felvételt nyerhetnek a tanulók a szakirányú felsőoktatásba.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …