2024. április 30., kedd
FONTOS

Petrás János és Nagy Béla munkáját ismerték el a Rendőrség Napja alkalmából

A Rendőrség napja alkalmából minden évben elismerik a kiválóan teljesítő rendőrök munkáját, ez 2021-ben a járványhelyzet miatt elmaradt. A teljesítmény ezekben az időkben még inkább felértékelődik, az egészségügyi veszélynek pedig a rendőrök is folyamatosan ki vannak téve munkájuk során – erre Görgényi Ernő polgármester hívta fel a figyelmet, amikor köszöntötte a díjazottakat. Vezetőik ajánlására Petrás János és Nagy Béla munkáját ismerték el hétfő délután, a gyulai városházán.

Petrás János címzetes rendőr zászlós 2004 óta a határrendészeti kirendeltség hivatásos állományú tagja, szezonális jelleggel pedig vízirendészeti szolgálatot is ellát. Az elmúlt időszakban a megnövekedett migráció volt az, amely komoly kihívás elé állította a gyulai kirendeltséget is, ezen a területen végzett kiváló munkát a díjazott.
Nagy Béla rendőr törzszászlós büntethető szabálysértésekkel, lopásokkal, csalásokkal, szándékos rongálásokkal foglalkozik, pontosabban azok feldolgozásával. A hétfői eseményen elhangzott, a csoportvezetőnek kiemelkedő szerepe volt az elmúlt időszakban az ellopott kerékpárok és az elkövetők felderítésében.

A gyulai önkormányzat az oklevél mellett 50 ezer forintos jutalommal is elismerte a rendőrök munkáját.

 

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …