2024. április 30., kedd
FONTOS

Új kormányablak nyílik Eleken

Hamarosan elkezdődik a 17. kormányablak létrehozása Békés megyében.

Szelezsán György, Elek polgármestere a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón kiemelte, a beruházás során négy új munkahelyet hoznak létre, emellett a kormányablak megkönnyíti majd az ott élők mindennapjait, ügyintézéseit.

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, a 3-as számú választókerületben Füzesgyarmaton, Szeghalmon, Vésztőn, Sarkadon és Gyulán már több évvel ezelőtt létrejöttek kormányablakok. Ezt a sort követi hamarosan az eleki.

Takács Árpád kormánymegbízott hangsúlyozta, a nagy történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkező, négy nemzetiségű Eleken hatósági, igazgatási központ jön létre a jövőben. Nemcsak elekiek, hanem többek között újkígyósiak, kevermesiek érkeznek a jelenlegi okmányirodába is. A cél, hogy ezt a térségi központ szerepet vállalja fel az új kormányablak.

Takács Árpád kiemelte, a következő időszakban 31 millió forintból fejlesztik a Békés megyei kormányablakokat. Két nagyobb fejlesztés valósult meg eddig. Az egyik az e-közigazgatás, az e-közműszolgáltatás, ahol be lehet jelenteni online felületen bármilyen változást. A másik pedig a mesterséges intelligencia használata a jövőben. A kormánymegbízott hangsúlyozta, fontos, hogy a későbbiekben az egyszerűbb ügyeket ügyintéző nélkül is el lehessen végezni.

A munkálatok a tervek szerint tavasszal, várhatóan májusban elkezdődnek Eleken, és jó eséllyel szeptember elsején megkezdi működését az új kormányablak.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …