2024. május 4., szombat
FONTOS

Gasztrokurzust tartottak a Stefániában

A Gasztroséta program nulladik napján, péntek délután egy minikonferenciát és egy gasztrokurzust tartottak Adj egy órát a hungarikumoknak címmel Gyulán, az Almásy-kastély Stefánia-szárnyában. Az eseményen a hely hungarikumairól, valamint a nemzetiségek konyhájáról tudhattak meg többet az érdeklődők

Szalay Ágnes történész előadásában a Békéscsabára jellemző gasztronómiai hagyományokat elevenítette fel. A Gyulai Kolbász történetéről Gila Éva tartott ismertetőt. A gyulai gasztronómia jellegzetességeiről,titkairól Szilágyi Sándor történész mesélt az érdeklődőknek.

Komoróczki Aliz elmondta, az esemény a Pünkösdi hétvégén mind a két városban, Gyulán és Békéscsabán is megrendezett Gasztroséta program kiegészítése, úgymond felvezetése volt.

A rendezvény célja az volt, hogy a helyiek és a turisták, kóstolók és bemutatók által megismerjék a térség hungarikumait, helyi termékeit.

 

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …