2024. április 30., kedd
FONTOS

1 millió 300 ezer forintot gyűjtöttek a futók az ÁGOTA gyermekeinek

A videóban megnézhető, hogy rajtolt el vasárnap délelőtt a második alkalommal megrendezett „Fuss és segíts!” jótékonysági futóverseny Békéscsaba főterén.

A felnőttek 3, 6 és 12 kilométeres táv között választhattak, a hosszabbakat akár váltóban is teljesíthették. A program persze nemcsak őket szólította meg, már a járni nemrég megtanuló legkisebbek is külön kategóriában indulhattak, ők kétszáz métert teljesítettek. A különböző korcsoportokban és távokon több, mint ötszáz nevezés érkezett, még a megye határain túlról is jöttek résztvevők. A mezőnyben a hobbifutók mellett a három magyar bajnok ultrafutó Zahorán János is feltűnt egyes rajtszámmal.

A megnyitón Takács Árpád főispán azt mondta, az egészséges életmód népszerűsítése mellett a segítő szándék motiválta őket, a bevételt idén az ÁGOTA Alapítványnak ajánlották fel. Az eseményen Takács Árpád bejelentette, még idén megalakul a kormányhivatal sportszervezete, mely Füzesséry Zoltán egykori főispán, sportvezető nevét fogja viselni. Ő egykor a Magyar Úszó Egyesület és Magyar Labdarúgó Szövetség elnökeként is tevékenykedett.

A Gál Ferenc Egyetem egyik fontos küldetése a nehéz helyzetben élők szolgálata. Dux László rektor kiemelte, a Szeged-Csanádi Egyházmegye egyetemeként számukra különösen fontos, hogy elesett embertársaik javát szolgálják.

Kothencz János, az ÁGOTA főigazgatója hangsúlyozta, van még tere a szolidaritásnak, ezt ez a rendezvény is megmutatta.

Az eseményen több, mint egymillió háromszázezer forintot gyűjtöttek össze.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …