2024. április 30., kedd
FONTOS

A látni és látszani fontosságára hívják fel a figyelmet

2012 óta évről-évre megrendezi október végétől kezdve december 4-ig a “Látni és látszani” akciót az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága.

A kezdeményezés célja a közlekedők segítése, országszerte szervizek és optikák várják díjmentes szolgáltatásokkal az érdeklődőket. Az akció során két dologra fókuszálnak. Először is látni nagyon fontos azoknak, akik nap, mint nap a közúti közlekedésben bármilyen formában részt vesznek. Egyre többet kell szürkületben, sötétben közlekedni, így fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mennyire egészséges a látásunk, a szemünk.

A látni mellett nagyon fontos az akció másik jelszava, a látszani is. Szervizek jelentkeznek ilyenkor és vesznek részt ebben a felhívásban. Azt vállalják, hogy díjmentesen átvizsgálják a járművek állapotát.

Szombati Andrea elmondta, a szakemberek átnézik a járműveket és tájékoztatják a tulajdonosokat, használókat, hogy milyen javítás lenne szükséges ahhoz, hogy jobban lássanak. Kiemelte, fontos, hogy megtisztítsuk indulás előtt a fényszórókat, féklámpákat, irányjelzőket, hogy jól lássanak bennünket, amikor a forgalomban akár megállunk, vagy kanyarodunk.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …