2024. április 30., kedd
FONTOS

Megvan a támogatás az élményfürdőhöz

 

A videóban meghallgatható, melyik volt az a két mondat, mely új szakaszt nyit nemcsak a várfürdő és a város idegenforgalma, hanem a város életében is. A Dr. Görgényi Ernő polgármester által felolvasott levél ugyanis nem másról szólt, minthogy megítélték a támogatást az élményfürdő közel 2,5 milliárd forintos beruházásához.

A város első embere kiemelte, ez lesz a rendszerváltás óta a város történetének legnagyobb beruházása, mely, mint mondta, az egész közösség, Gyula valamennyi polgárának az érdeme.

A sikerhez vezető, rögös út állomásait – melynek révén a fürdő igazgatója szerint a teljes táv egy negyedéhez értek, Gajda Róbert országgyűlési képviselő ismertette, megemlítve a legutóbbi, sikeres közbeszerzést.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő szerint időben jött a jó hír, hiszen a fürdő gyakorlatilag körbe épült négycsillagos szállodákkal. Azt mondta, nemsokára az országgyűlés elé kerül az új turizmus törvény, ennek révén pedig a gyógy-és egészség turisztika területén is előreléphet a város.

A projekt részleteit Boros László Attila, a fürdő ügyvezetője ismertette. Kiemelte, számításaik szerint évi 140 ezerrel több látogatójuk lesz a fedett, 5 új medencét, és a három közül egy, az országban máshol nem található csúszdát is magába foglaló élményfürdővel. Ez napi bontásban 380 embert jelent. A várfürdő a beruházás révén éves szinten 400 millió forintos bevétel növekedéssel számol. A cég vezetője azt mondta, az alsó árszintet célozzák majd meg. Az élményfürdőben sok más mellett lesznek pezsgőágyak, különleges gyermekmedencék, két száraz gyermekjátszótér, de egy mélyvízi trambulin is.

Emellett kiegészítik a szaunapark berendezéseit, részben átépítik a főépületet, és 96 új autós, és 3 buszparkolót alakítanak ki. A munkaterületet várhatóan júniusban adják át, és ha minden jól alakul, 2013. nyarának végére az élményfürdő megnyílik a látogatók előtt.

Részletek a videóban, képek és látványterv a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Tanyanapot tartottak a Kálváriánál

  Nótaszótól volt hangos szombat délután a Kálvária domb melletti terület. A korábbi tanyanapok után …