2024. április 30., kedd
FONTOS

Egerből hoztak adományokat Gyulára a civil szervezetek tagjai

Kedden érkeztek Gyulára az Egri Civil Kerekasztal Jogi és Érdekvédelmi szekciójának tagjai. Az itt tevékenykedő 10 szervezet 12 tagja a Társadalmi felelősségvállalás szakmai projekt segítségével nyert utazási lehetőséget. Román Gáborné programszervező kijelentette, magától értetődő volt, hogy Gyulát választják úti célul, hiszen jó kapcsolatot ápolnak a Békés megyei szervezetekkel, és rendszeresen tesznek szakmai látogatást is.

A csoport keddi érkezését követően városnéző sétát tettek, ezután szerda reggel ellátogattak az SM Adományboltba is. A szervezet tagjai fontosnak tartják az önkéntes munkát, részt vesznek kultúraszervező eseményeken, és különböző gyűjtéseket rendeznek. Így ennek szellemiségében az adományboltba nem érkeztek üres kézzel, egészen Egerből hoztak ruhaneműt és háztartási eszközöket is.

Ezután a megyei SM szervezet elnökével, Herczegné Szabó Mariannával indultak a 48-as utcai közösségi központba. A gyulai önkormányzat ugyanis nemrég vásárolta meg az ingatlant, melyben közösségi tereket kívánnak kialakítani a városban működő három civil szervezet részére. Az egyik nagy helyiségben például bowling pályát építenek elsősorban a speciális sportolók, illetve a fogyatékkal élő fiatalok számára.

Herczegné Szabó Marianna kifejtette, az SM Adománybolt remek példa arra, hogy a civil szervezeteknek a pályázati források mellett önfenntartóvá válhatnak, így ebből a szempontból is felkeltheti az egriek figyelmét.

A helyi szervezet célja a további szakmai együttműködés mellett az is, hogy a sclerosisos betegek rekreációját, üdültetését Egerben végezzék.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …