2024. április 30., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 11. 13.

Témák:

– Egyedülállóként, a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakgimnáziuma és Szakiskolája képviseli Magyarországot abban a projektben, melyet négy napig Gyulán rendeznek meg. Megmutatják milyen módszertani lehetőségekkel és eszközökkel lehet bevonni a közoktatásba, esetlegesen a munka világába az iskola mellé járó diákokat.

– December 6-8. között rendezik meg a XII. Méz- és Mézeskalács Fesztivált Gyulán. A helyszínen igazi, termelői mézeket kóstolhatunk, de mézzel készült ételkülönlegességeket is megismerhetünk. Az idei rossz időjárás megnehezítette a méhészek dolgát, a hazai méz minősége viszont továbbra is világszínvonalú.

– Egy hat állomásból álló programsorozat része, hogy minden kedden 10 órakor gyulai általános, valamint középiskolás diákok látogatják meg a Bay-emlékszobát. Kedd délelőtt elsőként, a Harruckern János Szakközépiskola diákjai ismerhették meg a világhírű fizikus történetét.

– Zenetörténeti előadással várták az érdeklődőket az elmúlt hétvégén a gyulai Almásy-kastélyban. A rendezvény a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódott, ahol a résztvevők zene kíséretében járhatták körbe a kiállítótermeket. Az előadás a reneszánsz kortól egészen a XX. századik kísérte a látogatókat.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 23.

Témák: – Minden részében a boldog békeidőket, vagyis a kései dualizmus korszakának polgári világát idézi …