2024. április 26., péntek
FONTOS

Hatszázan vettek részt a sérült fiatalok megyei találkozóján

Csütörtökön délelőtt érkezett meg a gyulai sportcsarnokhoz Ternován Zoltán, aki tizennégy napos országos kerékpárútjával hívja fel a figyelmet az autoimmun betegséggel élőkre.

 

A szklerózis-multiplexszel diagnosztizált biciklista második alkalommal kerüli meg az országot, a gyulai állomást a Sérült Fiatalok Megyei Találkozójának napjára időzítette.
Gyulán harmadik alkalommal rendezték meg a sérült fiatalok megyei találkozóját. Az esemény Alt Norbert alpolgármester kezdeményezéséből indult, és az önkormányzat valamint több civil szervezet és önkéntesek összefogásával valósult meg.
A sportcsarnokban bemelegítéssel kezdődött a program, majd többféle foglalkozáson vehettek részt a megjelentek. Az idei esemény számos újdonsággal szolgált.
A fiatalok számára többféle sportolási lehetőséget is biztosítottak. A kosárlabda, röplabda és pingpong mellett gombfocizhattak, valamint a kifejezetten sérült emberek számára hasznos bocciát is kipróbálhatták.
A sportcsarnokban felállítottak egy kerekesszékes akadálypályát, ahol mindenki kipróbálhatta, milyen nehézségekbe ütköznek a mozgássérültek a közlekedés során.
A találkozón idén mintegy hatszáz fiatal vett részt, akik számára ez az esemény azért is fontos minden évben, mert lehetőségük nyílik találkozni egymással és ép társaikkal.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …