2024. április 26., péntek
FONTOS

Januárban megkezdődik az Eminescu utca felújítása

Eredményesen zárult a körbeszerzési eljárás az Eminescu utca első ütemének felújítási munkálataira, melyet a békéscsabai Galéria Invest Kft nyert meg – jelentette be Görgényi Ernő polgármester a hétfő délelőtti városházi sajtótájékoztatón.

Elhangzott, egy összegben sok lenne a városnak az Eminescu utca modernizálása, részletekben viszont megvalósítható ez a projekt, így saját forrásból, több ütemben oldják meg a korszerűsítést.

Az Eminescu utca első szakaszán teljesen megújul a járda és az útburkolat. A Galéria Invest Kft az elkövetkezendő időszakban felveszi kapcsolatot az érintett szakasz lakóival, hogy a munkálatok alatt minél zavartalanabb legyen az ott lakók élete.

A Románvároson élők jelentős része áthalad itt nap, mint nap, ezért nagy jelentőséggel bír e közterület korszerűsítése. Az elmúlt években többször pályázati úton próbálták megszerezni a forrásokat az utca felújításához, de ezek a kísérletek nem vezettek eredményre. Idén tavasszal Kiss Szabolcs még képviselő jelöltként, megválasztása előtt tett egy javaslatot, amit a városvezetés akkor elfogadott.

Az első szakasz felújítása mellett egy zebrát is kialakítanak az Eminescu utca elején, hogy a gyalogosan közlekedők biztonságosabban kelhessenek át a túloldalra.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …