2024. április 26., péntek
FONTOS

Demográfiai és egészségpolitikai kérdésekről tanácskoztak Gyulán

“A család a hozzánk legközelebb eső kórház, a gyerekeink első iskolája, és egyben a legjobb, legszebb öregek otthona is” – XVI. Benedek pápa családról vallott gondolatait idézte Görgényi Ernő gyulai polgármester a városháza dísztermében megtartott, Demográfia és Egészségpolitika című konferencia megnyitóján. A polgármester elmondta, a család évszázadok óta a társadalom alapja, Gyulán ezért több intézkedéssel is igyekeznek segíteni a gyermekvállalást.

Takács Árpád kormánymegbízott a megnyitón elmondta, 1980 volt az utolsó év, amikor nőtt az ország lakossága. Az elmúlt évek célkitűzése ennek a demográfiai tendenciának a megfordítása, ebben pedig közösen kell dolgozzon az állam, az egyházak, az egészségügyi és oktatási intézmények, valamint a civilek.

Mészáros János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára elmondta, a kormány egészségügyi fejlesztésekkel és családbarát szemlélettel igyekszik javítani a demográfiai mutatókon. “Nálunk megtalálod a jövőt” – Kozma Gábor rektor a Gál Ferenc Főiskola szlogenjét idézte, és kifejtette, a Szeged-Csanádi Egyházmegye felsőoktatási intézménye folyamatosan terjeszkedik a térségben. Céljuk, hogy helyben biztosítsák a fiatalok minőségi oktatását, ezáltal erősítsék a helyben maradást.

A konferencia első előadásában Kondé Lajos pasztorális helynök a katolikus egyház családfelfogásáról beszélt.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …