2024. április 26., péntek
FONTOS

A nyári szünidő veszélyeire hívta fel a figyelmet a rendőrség

 

A nyári szünidő beköszöntével egyre több veszély leselkedik gyermekeinkre. A rendőrség munkatársai az ilyenkor szükséges bűn- és baleset megelőzési intézkedésekre hívják fel elsősorban a gyerekeken keresztül a szülők figyelmét.

Telekné Furák Mónika bűnmegelőzési osztályvezető a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a nyári időszakban a gyerekek egy része egyedül marad otthon, ezért fontos, hogy a szülők mindig tudják, hogy hol és kivel tartózkodnak, mit csinálnak. Ebben ma nagy segítséget jelentenek a mobil-, illetve okostelefonok, vagy más kommunikációs eszköz, de az internet veszélyeire és a használati tárgyaink védelmére is érdemes felhívni a figyelmüket.

Kutyik Margit, a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója kiemelte, a bűnmegelőzés mellett a baleset megelőzésre is nagyobb hangsúlyt kell fektetni a nyári időszakban, hiszen kerékpáros vagy gyalogosként is sűrűbben találkozhatunk gyermekekkel, akik sokszor figyelmetlenül, vagy meggondolatlanul vesznek részt a közlekedésben. Ha gépjárműben utasként utaznak, akkor feltétlen figyeljünk oda a biztonsági eszközök használatára.

Az előző évek tendenciái azt mutatják, hogy legtöbb esetben utasként sérülnek meg a gyerekek. A rendőrség munkatársai felhívják a felnőttek figyelmét arra, hogy körültekintőbben, óvatosabban közlekedjenek az utakon.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …