2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 06. 15.

Témák:

– Ezekben a napokban is folynak az egyeztetések az egymilliárd forintos beruházás ügyében – hangzott el a csütörtök délutáni közmeghallgatáson. A Szent Miklós park esetében hamarosan elindul a közbeszerzés, a területen várhatóan még az idén megkezdődhet a kivitelezés. Egyelőre még készülnek a kiviteli tervek az Almásy kastély cselédszárnyának korszerűsítéséhez, a munkálatok nagy eséllyel jövő év elején kezdődnek.

– A József Attila-díjas Háy János író-olvasó találkozójával zárult a 89. Ünnepi Könyvhét gyulai programsorozata. A könyvtárban az író beszélt többek között a közelmúltban megjelent Képzelt emlékek című kötetről, melyben egy vietnámi költő verseit fordította

– A nyári szünidőre vonatkozó hasznos baleset-megelőzési tanácsokat hallhattak azok a diákok, akik ellátogattak a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Irodájába a megyeszékhelyen. Az eseményen szó volt többek között a gyermekek közlekedéséről, illetve az értéktárgyaik megóvásáról is.

– Tizenötödik alkalommal gyűltek össze zászlósbor választó versenyre a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Székének tagjai Gyulán. A lovagok kezdetben csak Csongrád megyei borokat bíráltak, 2009 óta azonban az összes magyar borvidékről érkeznek italok.

– 70. éves évfordulóját ünnepli idén a nagypályás városi labdarúgó-bajnokság. Az országban egyedülálló módon hét évtizede működik a bajnokság, megszakítás nélkül.

– 8 ember sérült meg a csütörtöki, Gyula és Sarkad közötti balesetben, egyikőjük a kórházban életét vesztette.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …