2024. április 26., péntek
FONTOS

Ábrahám Rita Közel Keleti Karma című könyvét mutatták be

A kultúrák közötti kapcsolatok állnak a középpontban Ábrahám Rita könyvében. A kiadványt olvasva egy magyar nő szemszögéből élhetjük át a közel-keleti kultúra mindennapjait, és érzékelhetjük a legfontosabb különbségeket az európai szokásokhoz képest. Az érintett minderről szerda este, a városi könyvtárban beszélt.

A közel-keleti kultúra a mai napig rengeteg titkot és érdekességet rejt az európai emberek számára. Ábrahám Rita szerint több ott töltött év után is idegennek érezheti magát az ember. Ezt a kultúrát sokan zárt közösségnek érezhetik, hiszen egyedi hagyományokkal, szokásokkal avagy öltözködési stílussal rendelkezik. A szerző elmondta, ez azonban nem így van, a közösség rendkívül befogadó, és kellő előismeretekkel igenis képes alkalmazkodni az európai ember, így megteremtheti maga számára az otthonias környezetet.

A bemutatott könyvnek társszerzője is van, aki elfoglaltsága miatt nem tudott eljönni az eseményre. A szerdai eseményen Fodor György gimnáziumi tanár segítségével kalauzolták el a jelenlévőket a Közel-Keletre, ezzel vázlatszerűen bemutatva a könyvben leírtakat.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …