2024. április 27., szombat
FONTOS

Közönségdíjas pálinka, aranyérmes bon-bon Düsseldorfban

Szeptember utolsó hétvégéjén, Düsseldorfban, az ottani magyar konzulátus által szervezett eseményen képviselte hazánkat a Gyulai Pálinka Manufaktúra, ahol a kiállított termékek közönségdíjat nyertek el. A fürdővárosi céget erre az agrártárca hungarikum főosztálya kérte fel – hangzott el a keddi, gyulai sajtótájékoztatón.

Magyarország rendkívül kevés pálinkát tud külföldön értékesíteni. Ez a szakemberek szerint leginkább azért van, mert az emberek nem tudják, miből készül az ital. Más országokban a magyar pálinkát még gyakran összekeverik a különféle aromákkal, színezékekkel teli szeszes italokkal.

Szintén Düsseldorfban a világ egyik legnagyobb és legnevesebb csokoládé versenyén a magyar kézműves csokoládék összesen 16 éremmel zárták a versenyt, köztük 4 termék aranyérmes lett. Az egyik első helyet a gyulai pálinkával töltött vadbodza bon-bon nyerte el, melyet a Budaörsi Csokis Csokoládé Manufaktúra készített.

A csokoládé kedvelő ínyencek a Gyulai Pálinka Manufaktúra mintaboltjában, illetve kóstolóházában találkozhatnak a díjnyertes bon-bonnal.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …