2024. június 14., péntek
FONTOS

Kocsikázott volna egy hajléktalan – próbára bocsátották

Próbára bocsátotta a bíróság azt a férfit, aki egy idegen autóval próbált elindulni szerdán délután Békéscsabán – tájékoztatta a Gyula Tv-t a megyei rendőr-főkapitányság.

Vargáné Szombati Andrea elmondta: a jogosítvánnyal és autóvezetési gyakorlattal sem rendelkező fiatalembert a kocsi tulajdonosának ismerősei akadályozták meg abban, hogy elinduljon a Kolozsvári utcában leállított járművel. A Fiat nyitva volt, és az indítókulcsot is benne hagyták. A céltalanul sétálgató hajléktalan így könnyedén beült a kocsiba. Elmondása szerint ki szerette volna próbálni a járgányt. Többször megpróbálta beindítani, erre azonban a közeli presszó vendégei felfigyeltek. Ismerték a jármű tulajdonosát, így azonnal látták, hogy egy idegen akarja elindítani a kocsit. Odamentek és kiszállították a Fiatból a férfit, majd hívták a rendőrséget. A Békéscsabai Rendőrkapitányság őrizetbe vette a 27 éves szegedi hajléktalant, és jármű önkényes elvétele bűntett kísérlete miatt indított eljárást ellene, majd a Békéscsabai Városi Bíróság pénteken egy évre próbára bocsátotta.

Nézze meg ezt is:

Megkezdődött az Ünnepi Könyvhét

Csütörtök délután megkezdődtek a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri rendezvénye, a 95. Ünnepi Könyvhét gyulai …