2024. április 26., péntek
FONTOS

Megújul Békéscsaba belvárosa

1,1 milliárd forintos támogatást kap Békéscsaba a belváros 1,9 milliárdos rehabilitációjára – tájékoztatta a Gyula Tv-t Vantara Gyula, a megyeszékhely polgármestere.

Jelenleg folyamatban van a támogatási szerződés megkötése, a város pedig gőzerővel dolgozik azon, hogy a projekt mihamarabb elindulhasson – fogalmazott a polgármester.

A program építési része több elemből áll, melyek egyrészt a közterek, utak fejlesztését, másrészt épületek építését és felújítását jelentik. Ezek között szerepel a Szent István tér forgalommal és parkolással terhelt közlekedési útvonalból rendezvényeknek helyet adó városi térré alakítása, több épület homlokzatának a felújítása. A munkálatok érintik majd a Luther és az Irányi utcát, az Andrássy út első szakaszát. A tervek szerint az Univerzál udvarán vállalkozói tőke bevonásával parkolóházat építenek.

Az egyes fejlesztések megvalósítása ütemezetten történik, ezek egyik első eleme lesz a 200 férőhelyes parkolóház megépítése, ami kiváltja majd a Szent István tér lezárásával megszűnő parkolási lehetőségeket.

A tervek szerint ez év augusztusában hirdetik meg a kivitelezésre vonatkozó eljárásokat. Ezek lebonyolítását követően, 2011 novemberében kezdődhet a látványos munka, 2012 végére pedig megújult közterek és épületek fémjelezhetik Békéscsaba belvárosát.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …