2024. április 26., péntek
FONTOS

A Henyei úti terület tetszett a kínaiaknak

A képeken látható, a Henyei út végén lévő kukoricaföld helyén épülhet egy óriási volumenű beruházás részeként gyógyszergyár kínai befektetők jóvoltából. A témában a gyulai városvezetés már tárgyalt kínai üzletemberekkel, s mint Görgényi Ernő polgármester megkeresésünkre elmondta, különösen az tetszett a helyszínen a távol-keleti csoportnak, hogy az 5 hektáros föld két irányban, több 10 hektárral bővíthető.

Mindezen kérdések annak kapcsán kerültek helyben az érdeklődés középpontjába, hogy az Index Ven-Csia-pao kínai miniszterelnök magyarországi látogatása kapcsán közzétett egy összeállítást a távol-keletiek által Magyarországra tervezett, folyamatban lévő és tervezett beruházásokról.

Mint már a Facebookon és a gyulatelevizio.hu oldalon megírtuk, a lista egyik eleme Gyulához köthető. Az Index szerint a kínai–magyar, de távol-keleti többségi tulajdonú Orient Solar Kft. magyar igazgatója, Galló Ferenc bejelentette, hogy egy kínai cég 10 milliárdos beruházással Gyulán épít gyógyszergyárat saját fejlesztésű, a kínai piacra szánt termékei előállítására. A cég egyébként Berettyóújfaluban napelemeket és napkollektorokat összeszerelő üzemet épít egy 2 milliárd forintos beruházás keretében.

A Gyula Tv érdeklődésére Görgényi Ernő megjegyezte, furcsállja, hogy az Indexen megjelent ez a hír, hiszen még semmilyen eredmény nincs ebben az ügyben. A polgármester a tervezett beruházással kapcsolatban éppen ezért intett óvatosságra. A kínaiak jelenleg az itt gyártani tervezett gyógyszerek törzskönyvezését intézik, a beruházás kapcsán minden további tárgyalás csak az után következhet, ha ez a folyamat lezárult. Kérdésünkre, hogy a gyakorlatilag nulla gyógyszeripari múlttal rendelkező térség tud-e elegendő munkaerőt adni egy ilyen gyárhoz, Görgényi Ernő igennel válaszolt.

További részletek videónkban, valamint kép a Galéria rovatunkban!

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …