2024. április 27., szombat
FONTOS

Kétegyháza a Harruckerné

Ha kismértékben is, de bővült a gyermeklétszám a Harruckern János Közoktatási Intézmény gyulai központjában. A korábbi 1032 helyett idén 1050 tanulót regisztráltak – mondta el a csütörtök reggeli tanévnyitó előtt a Gyula Tv-nek Mikulán Róbert igazgató.

 

{vsig}galeria/HARRUCKERN{/vsig}

Az intézmény életében a legnagyobb változás nem a létszámhoz, hanem a várható fenntartóváltáshoz köthető. Az erről szóló rendelkezések ugyan csak ősszel születnek meg, de a megyei önkormányzat vezetése készül arra az esetre, hogy akár már januártól nem hozzájuk tartoznak az oktatási intézmények. Kónya István alelnök ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, ugyanazt a munkát folytatják, amit elkezdtek, így nem állnak meg a fejlesztések sem.

Az orosházi egységet a megye az idei tanévtől Tisza Kálmán, korábban pedig Farkas Gyula nevét viselő intézményhez csatolta, szeptember elsejétől viszont a Harruckernhez tartozik az egykor minisztériumi fenntartású kétegyházi intézmény, mely az utóbbi években nem éppen prosperáló működéséről volt ismert.

Mikulán Róbert elmondta, Kétegyházán a több évtizedes múlttal bíró agrároktatást szeretnék megerősíteni, az iskolán belül ezért oda szeretnék csoportosítani a mezőgazdasági képzést. Az egykori Almásy kastélyban helyet foglaló iskola adhat otthont a “lányosnak” mondható szakmáknak, mint a falusi vendéglátó vagy a panziós.

További információ videónkban.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …