2024. április 26., péntek
FONTOS

Álláskeresőkből vállalkozók

Békésben mindössze 50,1 vállalkozás jut 1000 lakosra, míg a szomszédos Csongrádban például 65,3. Nálunk csak 4 másik megyében rosszabb a helyzet, a listát Szolnok, Szabolcs, Nógrád és Borsod megye zárja, de az ő adataik sem sokkal gyengébbek a békésieknél. Ezen a helyzeten segíthet az a kezdeményezés, melyről dr. Nagy Ágnes, a kormányhivatal munkaügyi központjának a vezetője tartott sajtótájékoztatót pénteken, Békéscsabán.

{vsig}galeria/munkaka{/vsig}

A vállalkozás keltető program fontos eleme az, hogy a jelenlegi álláskereső anélkül láthat hozzá ötlete megvalósításához, hogy ő maga vállalkozóvá válna, és viselné az ezzel járó kockázatokat. Az első 6 hónap alatt az érintettek gyakorlat orientált képzéseken vehetnek részt, majd a következő fél évben viszont már saját maguk, de nem a saját nevükben végzik e tevékenységet, közben keresetpótló juttatásban részesülnek. Az igazgató abban bízik, nők is jelentkeznek majd a programba, melyhez nem kell más, csak a projekt elindításához szükséges terv és szakképesítés.

A programba október 21-ig lehet jelentkezni, de a határidőt várhatóan meghosszabbítják novemberig. Az egy éves projekt keretében 20 álláskereső számári biztosítják a lehetőséget a részvételre.

További részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …