2024. április 26., péntek
FONTOS

Nőorvosi konferencia Gyulán

 

Péntek délelőtt kezdődött a két napos orvoskonferencia a gyulai városházán, melyre a térség nőorvosai kaptak meghívást. A Magyar Nőorvos Társaság Délkelet-Magyarországi Szekciójának 32. ilyen rendezvénye előtt megtartott sajtótájékoztatón a szervezet örökös, tiszteletbeli elnöke, prof. dr. Kovács László emelte ki, hogy épp 20 éve határoztak Gyulán, a városi könyvtárban arról, hogy évente fogják megrendezni az ülést, s ezt máig megtartották.

A nőorvos társaság elnöke, prof. dr. Pál Attila hangsúlyozta, ez a szervezet a maga 110 évével a legidősebb orvosi társaságok egyike. Mint mondta, a tudományos program mellett a rendezvény egyik fontos hozadéka az, hogy a szakemberek jobban megismerik egymást.

A konferencia házigazdája, dr. Párducz László úgy fogalmazott, nemcsak a város, hanem a Pándy Kálmán kórház szülészeti-nőgyógyászati osztálya számára is elismerés, hogy a fürdőváros adhat otthont a rendezvények.

A konferencia egyik fontos témája volt a humán papilloma vírus elleni védekezés. Mint kiderült, Magyarország e tekintetben nincs szerencsés helyzetben. Mint dr. Major Tamár, a DOTE részlegvezetője elmondta, Nyugat-Európában már megoldott a dolog, a fejlődő országokban pedig a különböző segélyszervezetek révén szintén ingyen jutnak hozzá az érintettek. Ami jó hírnek mondható, hogy a gyártók is felismerték a helyzetet, és az utóbbi időszakban mintegy felére csökkent az oltás ára.

A találkozó témái között szerepelt még többek között a fogamzás gátlás, illetve a vezető haláloknak számító anyai vérzések megelőzése.

Még több képet talál Galéria rovatunkban.

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …