2021. május 6., csütörtök
FONTOS

Öt kiló dohánnyal bukott a határon

Több mint 5 kilogramm dohányt próbáltak becsempészni az országba, az illegális árut két különböző járműben fedezték fel a gyulavarsándi határrendőrök – adta hírül a Nyugati Jelen. A határállomásnál hétfőn 12 óra körül jelentkezett belépésre magyar rendszámú Audijával egy 44 éves magyar állampolgár.

Előzetes bűnügyi információk alapján a határrendőrök nekiláttak az autó átkutatásának, majd a hátsó ülésen megtaláltak 2720 gramm dohányt, 16 dobozba csomagolva. Valamivel később, 14.30 körül egy román rendszámú Mercedessel jelentkezett belépésre két román állampolgár. A jármű átvizsgálásakor, a hatóságiak a csomagtartóban 15 dobozba csomagolt 2550 gr dohányt fedeztek fel. Mindkét esetben a szállítók azt mondták, az illegális árut egy magyarországi üzletben vásárolták fel saját célra.

A jövedéki termékek EU-n belüli mozgására vonatkozó jogszabályok megszegése miatt a három személy ellen vizsgálatot indított a határrendőrség.

Nézze meg ezt is:

Kitüntetést vehettek át a tűzoltók Gyulán

  Tűzoltók kaptak elismerést kedd délelőtt, a gyulai polgármesteri hivatal dísztermében. Az eseményen védőszentjükre, és …