2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula a régiós központ

Kedd délben adták át Gyulán az új Széchenyi Programirodát, mely egyben a Dél-Alföld központjaként is működik. Fő feladata a tájékoztatás és a tanácsadás az Új Széchenyi Terv minél sikeresebb megvalósítása érdekében.

{vsig}galeria/fasimulato{/vsig}

A régiós igazgató, Beleznai Róbert maga is gyulai, és mint mondta, a Dél-Alföld az ország egyedülálló régiója abban a tekintetben, hogy itt már most öt programiroda van nyitva.

Az elmúlt években talán nem megfelelően történt a források lehívása – mondta Görgényi Ernő. Gyula polgármestere fontosnak nevezte, hogy az uniós pénzügyi ciklusban Magyarország minél több forrást tudjon lehívni. Ezért is fontos, hogy létrejött ez az irodahálózat.

A polgármester hangsúlyozta, a források lehívása új munkahelyeket hozhat létre, amire most a legnagyobb szükség van Magyarországon. Fáskerti Attila megyei igazgató arról beszélt, hogy az iroda munkatársai a gyors és hatékony ügyintézésben érdekeltek.

Kérdésünkre válaszolva elhangzott, a helyi erők sikerének tekinthető az, hogy a programiroda régiós központja Gyula lett.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …