2024. április 27., szombat
FONTOS

Tovább bővülhet a mezőgazdasági termelés

A mezőgazdasági ágazat eredményeiről, és a nemzeti össztermékben, valamint az exportban egyre meghatározóbb szerepéről beszélt kedd este Békésen, a Fidesz megyei 3. számú választókerülete által szervezett sajtótájékoztatón Fazekas Sándor. Úgy fogalmazott, a kormányváltás idején a magyar mezőgazdaság szinte minden ágazata súlyos válságban volt, melyek gyors és hatásos intézkedéseket igényeltek.

{vsig}galeria/mezogazdasag{/vsig}

Fazekas Sándor ezen számok növelését is megpróbálják elérni. Ez a termékek feldolgozottsági szintjének a növelésével érhető el.

A sajtótájékoztatón Palkovics Péter, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal országos elnöke hangsúlyozta, mintegy kétszáz jogcímen évente 500-600 milliárd forintnyi támogatását fizetnek ki. Ebből a legnagyobb tétel – mintegy 135 milliárd forint – a terület alapú támogatás, amely előleg-kifizetését október 17-én sikerült elindítani. Ebben nagy szerepet játszott a szervezet Békés megyei egysége.

Fazekas Sándor elmondta, az elmúlt időszakban érezhetően nőtt Magyarországon a hazai élelmiszerek fogyasztásának aránya. Ebben a szállítási költségek emelkedése és a valutaárfolyam változása mellett közrejátszott az is, hogy tudatosabbá váltak a fogyasztók, s keresik a hazai termékeket. Hozzátette: erre reagáltak a magyar termékeket bemutató polcsorokat kialakító multinacionális láncok, és azok is, akik hamisítják a hazai árukat.

A tárcavezető kiemelte, jövőre tovább nő a minisztériumi támogatás összege.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …