2024. április 26., péntek
FONTOS

Megvan az élményfürdő kivitelezője

Sikeres volt a közbeszerzési eljárás, így nagyot lépett előre a Gyulai Várfürdő fejlesztésének az ügye. Mint arról korábban már hírt adtunk, a létesítmény területén, nagyjából a képeken látható helyen, egy 6400 négyzetméteres családi élményfürdőt alakítanak ki.

{vsig}galeria/furdokivitelezo{/vsig}

Minderről szerda reggel a város- és a fürdő vezetése, valamint az eredményesen zárult tenderen nyertes konzorcium tagjai, a Swietelsky Magyarország Kft., a Modinvest Kft. és a Békés-Drén képviselői tartottak sajtótájékoztatót.

Korábban a legolcsóbb ajánlat is túl drága volt – ezt már Görgényi Ernő polgármester jelentette ki, hangsúlyozva, hogy ez lesz a helyi önkormányzat által levezényelt projektekhez képest a legnagyobb volumenű.

Gajda Róbert alpolgármester, országgyűlési képviselő kitért arra, hogy komoly fejlesztések mentek végbe a környékbeli fürdőkben. Ezért is egyértelmű volt, hogy fejleszteni kell. Mint mondta, nemcsak állnunk kell a versenyt, de a program finanszírozhatósága is lényeges. Hangsúlyozta, civilnek álcázott politikai szervezetek képviselői igyekeztek a bizalmatlanság légkörét erősíteni, azt híresztelve, hogy a beruházás nem fog megvalósulni.

A fürdő vezetője, Boros László Attila elmondta, a kivitelezésre Magyarország hat legnagyobb építőipari konzorciuma tett ajánlatot. A bírálati szempontok között nem csak az ár szerepelt. Dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője kifejtette, ez a fejlesztés hosszú időre megalapozza a fürdő jövőjét.

A 2012. tavaszára tervezett munkakezdésig véglegesíteni kell a részletes megvalósíthatósági tanulmányt, majd a teljes 2. fordulós pályázati dokumentációt be kell nyújtani a régiós fejlesztési ügynökséghez, ahol előkészítik az uniós támogatásról szóló végleges döntést.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …