2024. április 26., péntek
FONTOS

Alternatív ünnep a Kossuth-szobornál

A Petőfi téri, városi ünnepséggel egy időben rendeztek alternatív ünnepséget a Kossuth szobornál. A három szónok közül az első, Bod Tamás újságíró Václav Hávelt idézte, mondván, “a korábbinál körmönfontabb veszélyek fenyegetik a demokráciát”. Bod Tamás hangsúlyozta, sokan nem mertek eljönni a rendezvényre, azt mondta, nagy mértékű az állam és a párt túlhatalom.

Bokros Lajos európai parlamenti képviselő múltidéző szavak után arról beszélt, “maradi” korszakban élünk, ahol a jelenlegi hatalom kizárólagosságra törekszik, leépíti a demokrácia biztosítékait. Meglátása szerint rossz irányú folyamatok zajlanak az országban, de nem szabad félni, mert Európa megérti a magyar demokráciára leselkedő veszélyeket. A Horn-kormány pénzügyminisztere kritikus szavakkal illette a jelenlegi vezetés gazdaságpolitikáját, beszédében szakszerűtlennek nevezve azt.

Grecsó Krisztián József Attila-díjas író szerint március 15. a hazaszeretet karácsonya. Azt mondta, ebben az országnak az öregeknek és a romáknak is félniük kell.

A koszorúzás előtt Bod Tamás beszélt arról, miért szervezték a városi rendezvénnyel egy időben az alternatív ünnepséget.

Részletek a videóban, képek a Galériában.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …