2021. október 26., kedd
FONTOS

Négy unokája és négy dédunokája is köszöntötte

 

A szeretetet és a türelmet tartja a legfontosabbnak Metz Mihályné Marika néni a hosszú élet megőrzése szempontjából. Családja körében a város vezetése péntek délelőtt köszöntötte.

{vsig}galeria/90evesneni{/vsig}

Az ünnepelt földműves szülők gyermekeként látta meg a napvilágot, így már korán megismerkedett a mezőgazdasági munkával. Mint mondta az elmúlt kilenc évtized hol ilyen, hol olyan volt az életében, de ő most már csak a szépre emlékezik. Az otthoni munka mellett kitanulta a varrónői szakmát, amelyet aztán sikerrel kamatoztatott is a környéken élők számára.

A varrás mellett a másik kedvenc tevékenysége a süteménysütés volt, aminek csak nehezen tudtak ellenállni, akiket megkínáltak vele. Férje betegsége után kerültek Gyulára, ahol mind a ketten dolgozni kezdtek egészen a nyugdíjig. A születésnapi tortán természetesen ő vágta meg az első szeletet, mint mondta, ami még hátra van, számára az életből szeretné legalább ilyen egészségben eltölteni.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Két helyszínen emlékeztek 1956 hőseire

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szombat délelőtt a gyulavári …