2024. április 26., péntek
FONTOS

Közlekedés diákszemmel

Egy európai tanulmányi program segítségével osztrák, cseh és magyar diákok vendégeskednek e hét végétől városunkban, azzal a céllal, hogy felmérjék a városi közlekedéssel kapcsolatos problémákat, tudtuk meg dr. Görgényi Ernő polgármestertől.

{vsig}galeria/kozlekedesdiakok{/vsig}

A program végén pedig egy megoldási javaslat csomagot készítenek, melyet adott esetben fel is használhatnak a gyulaiak a közlekedési helyzet javítására. Az úgynevezett MEPS (Middle European Planning Seminar) programnak köszönhetően, amelyet most Gyulán rendeznek meg huszonnegyedik alkalommal, harminchat szakirányú egyetemi hallgató és hat oktató érkezik, akik öt napon keresztül mérik fel ezeket a problémákat és a végén egy megoldási javaslatot tesznek le a város vezetés asztalára. A program eddigi tapasztalatai szerint ez minden érintett számára előnyös együttműködés. A sajtótájékoztatón jelen lévő civil referens, Sós Imre ismertette a május 21-vel kezdődő nagyszabású civil hét programját is ahol többek között lesz kiállítás, nemzetiségi gasztronómia, sport, kerékpár túra, sőt a Gyula Televízióban már bemutatott Kárpáti Zoltán által készített zenei találmányát is megismerhetik, az érdeklődök. A programok a város több pontján zajlanak majd párhuzamosan, egy erős civil összefogásnak köszönhetően.

A három ország itt vendégeskedő diákjai jövő hét pénteken délután a városháza dísztermében, nyilvánosan is bemutatják az általuk elképzelt megoldási javaslatokat, a város közlekedési helyzetének javítására vonatkozóan.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …