2024. április 26., péntek
FONTOS

Felfedezték Németvárost

A gyulai Németváros ma is a település egyik markáns részének számít a Szent József templommal, az Erkel- és a Máriás- házzal. Sokáig önálló városként tartották nyilván, az egykor a Német- és Magyargyula határán széles árok húzódott.

{vsig}galeria/nemetvaross{/vsig}

Ilyen erős különállásról napjainkban márt nincs szó, a városrész mégis egyéni arculattal bír. Ennek a felfedezését tűzték ki célul a Fedezzük fel Németvárost! címmel diákok számára vetélkedőt hirdető szakemberek, az Osztrák Képzési Központ és a Békés−Csongrád Megyei Német Iskolaegyesület. A felhívást nem hiába adták ki, a megye több településéről mutatkozott érdeklődés a rendezvény iránt.

A 16 éves Kiss Bianka Komádiból érkezett, és nem titkolta, nem tud sokat a gyulai Németvárosról. Mint mondta, azért jött ide, hogy bővítse az ismereteit, és nem fél a nehéz kérdésektől sem.

Mint a verseny főszervezője fogalmazott, nem baj, hogy esik az eső, a versenyzők nem cukorból vannak. A vetélkedőt a tervek szerint minden évben másik, Békés megyei, német kötődésű településen szerveznék meg.

Részletek a videóban.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …